Rock Impressions 2016

Have we got news for you!! Na een jaartje van rust kon het niet langer uitblijven: de vierde editie van Rock Impressions komt er aan! Dit grote tributefestival is inmiddels een begrip vanwege haar bijzondere karakter; enerzijds een showcase dat vele boekers, programmeurs, festivalorganisaties, zaaleigenaren en radiomakers trekt en anderzijds een knetterend rockfeest voor alle liefhebbers van stevige live muziek!
Editie 2016 wordt groter dan ooit! Op 8 oktober 2016 bestormen we de podia van poppodium Neushoorn te Leeuwarden met maar liefst twaalf tributes van kaliber! Twee stages, twaalf bands en een zaal vol boekers en rockers van jong tot oud!
Achter de schermen zijn we alweer druk in gesprek met sponsoren en partners. Volg onze website voor updates en houd vooral je agenda vrij op 8 oktober 2016!!

zaterdag 8 oktober 2016

Aanvang:

16:00


Tot:

01:00Entree:

€ 7.50Locatie:


Poppodium Neushoorn, Leeuwarden

Programma:


Pearl Jamming


Damaged Justice


Boys Named Sue


VooDoo People


Rock Addiction


The Polease


Red Hot Chili Neppers


Claptunes


BOOM, like that!


KaBOOM!


The Troopers


SURPRISE-ACT!


Pearl Jamming

Pearl Jamming

PEARL JAM TRIBUTE

Met een gezamenlijke liefde voor één van de grootste rockbands aller tijden brengt Pearl Jamming energieke liveshows die we normaal alleen van Vedder en zijn mannen zelf gewend zijn.

Pearl Jamming is een geoliede machine die over je heen dendert, met hoogstaande solo’s, een strakke ritmesectie en charismatische frontman. Uur na uur is door de band gespendeerd aan het bestuderen van albums en liveopnames van Pearl Jam om de band tot in het laatste detail te kunnen vangen. Deze vlekkeloze muzikale uitvoering samen met de authentieke banduitstraling en podiumaankleding maken deze act tot de meest nauwkeurige benadering van de band na Pearl Jam zelf.

Naast de grote hits van de jaren ’90 zoals “Alive”, “Black” en “Jeremy” speelt Pearl Jamming ook het betere nieuwe werk en de laatste jaren zijn dan ook nummers als “Sirens” en “Just Breathe” aan het repertoire toegevoegd. Om de live-ervaring compleet te maken worden zelfs de covers van bijvoorbeeld Neil Young in de setlist meegenomen.

Elk optreden bewijst Pearl Jamming weer zijn positie als dé Pearl Jam tribute waar te maken, en het is voor de Pearl Jam liefhebber dan ook een ‘must’ om deze act een keer live aan het werk te hebben gezien.

(foto: Erwin Jonkman)

Damaged Justice

Damaged Justice

METALLICA TRIBUTE

Metallica-tributeband Damaged Justice timmert hard aan de weg. Samen met een productieteam ontwikkelden de rockers een XL-show waarin behalve een subliem geluid ook veel aandacht besteed wordt aan de visuele aspecten.

Damaged Justice is de band die regelmatig een van de beste, zo niet dé Metallica-tribute band van Nederland wordt genoemd. De ervaren muzikanten spelen niet alleen Metallica, ze léven Metallica!
Begonnen op hun 11e, spelen ze inmiddels met een aan perfectionisme grenzende precizie en vol passie en overgave, de nummers van hun grote idolen. De explosieve muziek, energieke podiumpresentatie, de indrukwekkende licht- en geluidsshow en het populaire repertoire spreken een breed publiek aan en doen oude tijden herleven.

De rockers van deze zalen- en festivalband bestormen het ene na het andere podium in binnen- maar inmiddels ook buitenland. Dicky Woodstock, Oerrock, Dokkem Open Air, Stonehenge, De Veenhoop, Frogrock, Waldpyktreffen, SteenGoed Festival, FreezeForze; maar ook vele motorclub-feesten en grote evenementen; deze ervaren Metallica-virtuozen draaien nergens hun hand voor om. “For Whom The Bell Tolls, Seek & Destroy, One, Enter Sandman, Master of Puppets” en nog veel meer klassiekers passeren de revue in een rockshow van formaat!

(foto: Erwin Jonkman)

BOYS NAMED SUE

BOYS NAMED SUE

JOHNNY CASH TRIBUTE

Everybody loves Cash! Boys named Sue is dè Cash tributeband van Nederland. Jong en oud zingen de liedjes van Cash mee. Met hun energie en enthousiasme maken de 5 ras-muzikanten van ieder optreden één groot feest. De band speelt overal: cafés, festivals, theaters, bruiloften en partijen.

Boys named Sue speelt de liedjes van Cash niet klakkeloos na. Johnny Cash is uniek, bijzonder en niet te imiteren. Echter, de energie, opwinding, rebellie en ontroering die Cash opriep, die kun je terugvinden bij een Boys named Sue optreden. Alsof je erbij was!

Deze mannen, die allang geen boys meer zijn, weten waar ze mee bezig zijn. De band bestaat sinds 2001 en is daarmee de langstlopende tributeband voor Johnny Cash. Zij laten alle facetten van Johnny Cash horen: de country-Cash, de rockende Cash, de Gospel-Cash en de American Recordings-Cash. Herleef de bepalende rock, gospel en country van onze gezamenlijke held. Want: everybody loves Cash!

(foto: Erwin Jonkman)

VooDoo People

VooDoo People

THE PRODIGY TRIBUTE

The Prodigy staat al 25 jaar aan de top van het elektronische muzieklandschap. Met hun grote doorbraak in 1996 met het album ‘Fat of the land’ waarbij tientallen miljoenen albums werden verkocht, was de band wereldwijd een hit. Zij zorgde ervoor dat er een keihard electro-album zowel bij rockers als dansliefhebber in de platenkast belande.

Voodoo People is een rock tribute aan The Prodigy. De band speelt al hun grote hits o.a.:’Smack my bitch up, Firestarter, Out of Space & Omen’ en doet dat zoals het bedoeld is met stuwende livedrums, gierende gitaren en powervocals. Met de herkenbare samples van ‘The Prodigy’ zorgt Voodoo People ervoor dat elk optreden in een feestelijke chaos eindigt. Deze tributeband, bestaande uit echte rockbeesten met een passie voor ‘the Prodigy’, heeft een echte ‘in your face stage-act’ en weet elke zaal om te toveren tot een grote kolkende massa. Zo zullen velen zich de beruchte vrijdagavond op de ‘Zwarte Cross 2012’ nog lang heugen!

De bandleden van Voodoo People hebben gemiddeld 20 jaar podiumervaring en brengen hun tribute strak, energiek en met passie. Als je van The Prodigy houdt is dit de band die je gezien en gehoord moet hebben!!

(foto: Stefan Lucassen/ Lumen Lineas)

Rock Addiction

Rock Addiction

TRIBUTE TO BRITISH ROCK

Rock Addiction is een eerbetoon aan een muziekstijl. Aan de Britse rock zoals die eind jaren 60, begin jaren 70 is ontstaan in Engeland; een stroming die vervolgens bands over de hele wereld inspireerde. Het is een rauwe sound, soms bijtend, maar altijd eerlijk en direct. Geen gepolijste softrock, maar de ‘cranked Marshall’ als uitgangspunt. Grote voorbeelden van deze sound zijn Deep Purple, Led Zeppelin, Thin Lizzy, Dio, maar ook Heart (Canada) en AC/DC (Australië).
De band heeft haar naam weten te vestigen als een tribute die muzikaal-technisch op hoog niveau presteert. De ervaring van de muzikanten spat er vanaf en als klap op de vuurpijl is deze rockband gezegend met Inky; de energieke frontlady met haar imponerende rockstem én met Jos; de charismatische frontman die flinke bekendheid heeft verworvenheid in de Noordelijke rockscene en die het publiek als geen ander weet te bespelen. Dit resulteert in een rockshow vol afwisselende vocals van een waanzinnig frontduo in combinatie met spectaculaire samenzang en duetten die garant staan voor menig kippenvelmoment!
(foto: Erwin Jonkman)

The Polease

The Polease

TRIBUTE TO THE POLICE

Deze Amsterdamse ‘The Police’ tributeband heeft sinds haar oprichting in 2006 stevige plek weten te veroveren in de Nederlandse tribute-scene. The Polease wordt regelmatig omschreven als de beste Nederlandse The Police- tribute band. De kenmerkende en herkenbare muziekstijl is vooral beïnvloed door punk, rock, reggae en jazz. De band blijft echter muzikaal volkomen trouw aan hun helden van ‘The Police’.

In juli 2012 kreeg The Polease de eer om in de Amsterdamse Club Ziggo het voorprogramma te verzorgen voor het uitverkochte concert van STING. En in 2014 werd The Polease door Radio Veronica uitgeroepen tot één van de top-5 beste coverbands van Nederland!

The Polease is een echte live band en geeft het publiek precies waar het naar verlangt: een overdonderende, authentiek klinkende en stomende live-performance. Laat je meeslepen naar de jaren ’70 en ’80 toen The Police haar hoogtijdagen vierde en geniet van de klassiekers van deze legendarische band!

(foto: Harrij Stekel)

Red Hot Chili Neppers

Red Hot Chili Neppers

TRIBUTE TO RED HOT CHILI PEPPERS

De Red Hot Chili Neppers brengen een ode aan hun helden van de Red Hot Chili Peppers. Van de grote hits tot minder bekende Peppers-pareltjes; het repertoire van de Neppers heeft voor ieder wat wils.
De vier funkapostelen hebben inmiddels een groot aantal podia in binnen- en buitenland opgefunkt en mogen zich één van de beste Peppers-tributes van de Benelux noemen. De Neppers zijn altijd op zoek naar de perfecte benadering van het Peppers-geluid en zetten op het podium een eigen identiteit neer. De kenmerken van een Neppers-show? Energie, dynamiek, interactie en knallende funkrock!

(foto: Dick vd Veer)

TRIBUTE TO ERIC CLAPTON

Vier muziekvrienden, ervaren rasmuzikanten, met de energie van jonge honden; dat zijn de Claptunes!

In 2014 zijn ze begonnen in een oefenhok met als doel samen een bluesband te beginnen. Vanaf de eerste noten was het raak en het idee om er iets speciaals van te maken ontstond al snel: het songbook van Eric Clapton!

Claptunes neemt je mee langs de songs van Cream, Blind Faith, Derek and the Dominos en het solowerk van mister Slowhand. Vrije, maar zeker herkenbare versies van Clapton 'classics' als: Cocaïne, Wonderfull Tonight, Sunshine of your love en Crossroads komen uiteraard voorbij, terwijl ook de echte bluesliefhebbers helemaal op hun wenken worden bediend.Een optreden van Claptunes is een muziekreis door de tijd, die iedere fan van classic rock, blues en sfeervolle live muziek zal aanspreken. De dampende blues spat om je oren, met regelmatig een klein verhaaltje achter de songs.

(Foto: Dirk Wolf)

BOOM, like that!

BOOM, like that!

TRIBUTE TO DIRE STRAITS

Dire Straits- en Mark Knopfler-liefhebbers kunnen bij deze tributeformatie hun hart ophalen. Wie kent de nummers niet? “Sultans of Swing”, “Brothers in Arms”, “Telegraph Road”, “Money for Nothing” en nog veel meer! BOOM, like that! neemt haar publiek mee van het prille begin van Dire Straits tot aan de meer recentere hits van Mark Knopfler. Met akelige precieze en op hoogwaardig niveau worden de prachtige songs van Knopfler weer tot leven gebracht. De band is, met een bezetting van zeven topmuzikanten en oog en oor voor detail, uniek in Nederland. Het kenmerkende geluid van Dire Straits, het typische geluid van Knopfler, authentieke instrumenten, geluidseffecten, saxofoon en percussie… kortom: BOOM, like that!

(foto: BLT)

TRIBUTE TO ANOUK

KaBOOM! is een rockcoverband die is geformeerd rond één van de meest overtuigende rockzangeressen van Zuid-Holland, Liza van Rutte. In 2015 maakt KaBOOM! een zijstap; KaBOOM! goes Anouk. Liza’s performance en stem roepen vergelijking op met die van Anouk en KaBOOM! besluit een tribute te doen in de Paap in Den Haag, nota bene het podium waar Anouk is ontdekt. De reacties zijn lovend en KaBOOM! doet diverse grote optredens met haar Anouk Tribute. Met de passie, de ervaring en de performance die Liza en haar band met zich meebrengen, groeit KaBOOM! goes Anouk in korte tijd uit tot de meest indrukwekkende Anouk Tribute band van dit moment.

KaBOOM! goes Anouk gaat verder dan het plichtmatig spelen van de grootste hits van de Haagse zangeres. Door de opbouw te volgen van Anouk’s beste video registraties en die aan te vullen met nieuw hitmateriaal maakt KaBOOM! goes Anouk een unieke combinatie. De rush van een live optreden van Anouk met het prettige gevoel van herkenning. Goed voor een avond spetterend entertainment!

(foto: Rob Lamping, video: Clash of the Cover Bands / Artists and Bands BV)

The Troopers!

The Troopers!

TRIBUTE TO IRON MAIDEN

Ben jij een echte Iron Maiden-fan? Kun je maar geen genoeg krijgen van "Run To The Hills" en "Wasted Years"? Ga je ook helemaal uit je dak bij "Number Of The Beast"?

Dan wordt het tijd dat je de live show van The Troopers gaat meemaken! Deze ervaren rockformatie voert je mee op een indrukwekkende reis langs alle hoogtepunten van hun roemruchte idool: Iron Maiden!

Foto: Berend Drent!